„Danas svi shvaćamo da je biti dio prirode najveći luksuz“, rekla je direktorica Altere Ivana Škrlec za tportal i naglasila vrijednost održivih evenata koje donosi naš novi program Organic Altera. Parovi sve više traže bijeg u prirodu, a mobilni paviljoni omogućavaju upravo to. Postavljanje na omiljenu lokaciju i potpunu slobodu u dekoriranju. Uz to, predstavila je najnovije trendove u svijetu vjenčanja i podijelila ključne savjete za organizaciju.

Održivi eventi sve su traženiji

Kad je riječ o aktualnim trendovima, kaže Škrlec, ove sezone naglasak će biti na održivim i eko načelima. „Sve su traženija održiva vjenčanja, a mi smo se potpuno prilagodili željama mladenaca našim programom Organic, koji nudi cijeli spektar održivog luksuza koristeći reciklirane materijale i lokalne namirnice, ali bez odricanja od željene estetike i dizajna“, objasnila je i dodala: „Primjetno je to da se sve više mladenaca, kao i poslovnih klijenata, okreće održivosti i traži održive materijale te se brinu o utjecaju na okoliš.“

Altera je, u suradnji s partnerima Cateringom Kvatrić i Lela Designom, početkom ove godine na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb predstavila model šatora iz nove Organic ponude – Altera Silhouette, a uskoro predstavlja i Altera Glamping. „Riječ je o konceptu održivih šatora i glamping kućica koji odišu elegancijom, a dosad smo ih mogli vidjeti samo na luksuznim svjetskim destinacijama. Svjesni smo toga da održivost nije naša budućnost, nego sadašnjost, a održivi događaji su potreba, ne trend“, objasnila je.

„Uvijek nam je izazov i zadovoljstvo izlaziti izvan okvira klasičnih evenata na otvorenom te probijati led novim trendovima, ali i biti dio rješenja globalnih problema. Program Organic pruža kvalitetu, udobnost i odličan dizajn, a odlično se nadovezuje na prirodno okruženje“, zaključila je.

Glamur je vječni trend

Uz održiva, luksuzna vjenčanja i dalje su vrlo tražena, kaže Škrlec i objašnjava kako postići wow efekt glamuroznim uređenjem: „Luksuzni dojam vjenčanju daju glamurozni detalji i dekoracije, cvjetne instalacije i općenito biljke u prostoru, a atmosferu definira raskošna rasvjeta. Cijeli taj koncept luksuza predstavili smo i na Sajmu vjenčanja, na kojem je sve oduševio vodeni segment u prostoru koji je okruživao stol mladenaca. Klasične boje, poput bijele ili tamnosive, u kombinaciji sa zlatnom ili srebrnom uvijek izazivaju wow efekt.“

Što je još ispričala za tportal, pročitajte na linku.