Direktorica Altere Ivana Škrlec dala je intervju za Poslovni turizam. U njemu se osvrnula na poslovni put Altere te otkrila aktualne planove – u 2023. u fokusu su održivi eventi.

Alterin poslovni put

Poslovni put Altere počeo je još 2008. godine i u početku je fokus bio na privatnim eventima. Tvrtka je otad proširila poslovanje na korporativni, sportski i industrijski segment, kao i na okolne zemlje, neprestano kreira trendove u event industriji, a broj zaposlenih raste iz godine u godinu. „Kroz naše djelovanje uvidjeli smo da klijenti traže nešto drugačije, da se njihove osobne želje slušaju i realiziraju”, objasnila je direktorica osnovni razlog širenja ponude.

130 vjenčanja godišnje u Hrvatskoj i inozemstvu

Ivana ističe kako je Alterinu timu svaki klijent jednako važan – poslovni i privatni. S obzirom na velik broj upita i realiziranih evenata, zaključuje da i klijenti prepoznaju tvrtku kao pouzdanog partnera kojem je stalo da ispunjavanja svih njihovih želja i potreba.

Poslovni izazovi

Svijet evenata, pa tako i Alteru, 2020. pogodila je pandemija. Bio je to najteži period u poslovanju. Ipak, te je godine tvrtka predstavila veliku investiciju i dodatno proširila djelovanje uvrstivši u ponudu prodaju i najam skladišnih hala te uslugu održavanja i čišćenja šatorskih krila. Škrlec kaže kako su tada naučili da poslovno djelovanje treba usmjeriti u nekoliko pravaca: „Ta fleksibilnost se pokazala kao naša prednost.” Među ostalim, to se djelovanje proširilo i na druge europske zemlje, poput Njemačke i Švicarske. „Ne postoje granice koje se ne mogu preskočiti, niti problemi koji se ne mogu riješiti. Samo treba hrabrosti i odlučnosti”, zaključila je.

Održivi luksuz

Sada kad pandemija konačno popušta, eventi se vraćaju u punom sjaju. „Mladenci su jedva dočekali otvaranje i ukidanje mjera koje je donijela korona”, kaže Ivana i dodaje: „Uz poslovne klijente s kojima redovito surađujemo, dobivamo velik broj novih upita, a ponudu kontinuirano širimo kako bismo opravdali status lidera.”

Uz to, ističe kako u 2023. očekuje razvoj održivih evenata. Tvrtka je nedavno predstavila novi program Altera Organic. Riječ je o šatorima i glamping kućicama od održivih materijala. „Ovim projektom želimo pokazati kako eventi istodobno mogu biti luksuzni i sigurni za okoliš”, objasnila je Škrlec.

Cijeli razgovor pročitajte na poveznici.