Boje imaju golemu moć. Utječu na naše raspoloženje, emocije i ponašanje, a njihov odabir krije i dublje značenje i simboliku. Suncem okupane lokacije i obilje prirodnog zelenila daju vam veliku slobodu i raznolike palete boja za ljetna vjenčanja. Donosimo vam naš top 5, kao i njihovu simboliku te savjete kako ih kombinirati u svojem vjenčanom paviljonu.

Bijela

Bijela boja klasičan je izbor s kojim ne možete pogriješiti. Bijeli tekstilni elementi – stolnjaci, jastuci za sjedenje, ubrusi, krovne ili bočne dekoracije – u kombinaciji s bujnim zelenilom postavljenim u staklene ili zlatne vaze izgledat će sofisticirano, prozračno i elegantno. Bijela simbolizira čistoću, nevinost, savršenstvo i iskrenost, a zelena nove početke, obilje i prirodu. Ne čudi, dakle, što mladenci najčešće biraju ovu kombinaciju.

Bež

Neutralni, zemljani tonovi ili toplije nijanse šampanjca? Yes, please! Ova je boja odlična baza za rustikalna ili boho vjenčanja. Uz dobru rasvjetu, jedinstvene teksture te pravi izbor cvjetnih odnosno biljnih dekoracija, poput pampasa ili palminog lišća, izgledat će nježno, ali dojmljivo. Također je izvrsna temeljna boja za održiva i minimalistička vjenčanja, a simbolizira jednostavnost, mudrost i povjerenje.

Ružičasta

Ima li romantičnije i sanjivije boje od ružičaste? Roza u svim svojim nijansama itekako je dobrodošla na svakom vjenčanju. Bilo da je riječ o detaljima i cvijeću ili većim površinama poput stolnjaka ili krovnih dekoracija. Ova je boja topla i ženstvena, odvažna, sofisticirana i romantična. Odlično će izgledati u kombinaciji sa zemljanim tonovima, pampas travama i ružama u pastelnim nijansama, kao i sa svijećama u kristalnim svijećnjacima, plavim porculanom i transparentnim vazama. Simbol je ljubavi i dobrote.

(Svijetlo)plava

Sve nijanse plave predivno će izgledati na vašem ljetnom vjenčanju te povezati interijer paviljona s modrim nijansama ljetnog neba i osvježavajućih dubina oceana. Plava je savršen izbor za morska vjenčanja ili ceremonije uz bazen. Poigrajte se s različitim uzorcima i cvijećem kako bi vaš stol bio bogat teksturama i bojama. Predlažemo kombiniranje s ružičastom, narančastom ili bijelom. Modra boja simbolizira slobodu, intuiciju, inspiraciju, stabilnost i odanost.

Najam šatora i opreme za vjenčanja

Narančasta

Ako neko godišnje doba potiče na izražavanje živim bojama, onda je to ljeto. Od boje breskve preko jarke do crvenonarančaste, uz nijanse narančaste vaš će vjenčani paviljon definitivno izgledati toplo, odvažno i veselo. Zanimljivo će izgledati kombinacije s bakrenim detaljima, obojenim staklom i cvijećem, pa čak i svježim voćem u jarkim nijansama. Ipak, savjetujemo da dojam ublažite tekstilnim dekoracijama u neutralnim bojama. Narančasta simbolizira optimizam, samopouzdanje, energiju i vitalnost.

Najam šatora i opreme za vjenčanja

U našem katalogu pronađite sve što vam je potrebno za vaše vjenčanje iz snova, a za sve ostalo pošaljite nam upit.