Želite li da vaš event bude drugačiji, poseban i eco-friendly – Altera svojim Stretch, Silhouette i Glamping programom donosi sve što tražite. Održivi eventi i šatori by Organic Altera garancija su za wow efekt i svjetski trend koji je konačno dostupan i u Hrvatskoj. Direktorica Altere Ivana Škrlec za Story.hr objasnila je proces organizacije održivih evenata i predstavila novitete iz event industrije.

Održiva vjenčanja

Kada je riječ o vjenčanjima, glamur je vječni trend. Mnogi mladenci žele da njihov dan bude ‘over the top’, pa najčešće kombiniraju tradiciju i aktualne trendove poput tematskih vjenčanja. S druge strane, sve su popularnija održiva vjenčanja. Današnji su mladenci ekološki osvješteniji i važno im je da njihova svadba ne ostavlja negativan trag na okolišu. „Biraju prirodne materijale i dekoracije te šatore izrađene od materijala koji se mogu reciklirati. To je novitet na našem tržištu i budućnost event industrije”, kaže Ivana.

 

Održivi eventi i turizam

Baš kao i mladenci, ostali Alterini klijenti – turističke zajednice, gradovi i županije – sve se više okreću održivosti i organic turizmu. Održivost je postala potreba, a ne trend. U kontekstu turističke ponude ona iziskuje sinergiju svih sudionika, od lokalne zajednice do turista. U cijeli proces, napominje Ivana, poželjno je uključiti lokalne proizvođače i OPG-ove, poticati upotrebu sezonskih namirnica, pravilno zbrinjavati i smanjiti stvaranje otpada.

Ukratko, održivost je novi pojam glamura i jedinstvenosti te savršen potpis svakog uspješnog eventa.