Najiščekivanija reli utrka – WRC Croatia Rally – uskoro ponovno dolazi u Hrvatsku! Ponosni smo što je Altera i ove godine dio organizacijskog tima ovog sportskog spektakla.

Što trebate znati o utrci 2023.?

Od 20. do 23.4. najveća lica auto-moto sporta projurit će kroz Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku i Karlovačku županiju te grad Zagreb. Svoj je dolazak najavilo 58 posada. Stižu i 3 svjetska prvaka Francuz Sebastien Ogier, Finac Kalle Rovanpera i Estonac Ott Tanak. I ove godine u Zagrebu će se nalaziti servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa. Veći dio brzinskih ispita bit će u Karlovačkoj županiji. Ukupno će ih biti 20.

Najam šatora za evente

S obzirom na specifično izazovne domaće ceste, ne sumnjamo da će i 3. izdanje biti uzbudljivo i za vozače i za gledatelje. Odlična je vijest za publiku proširenje Fan Zone gotovo cijelom dužinom staze. Uz to, svi vlasnici ulaznica sudjeluju u velikoj nagradnoj igri koja donosi vrijedne nagrade. Odlazak na Juha Kankkunen Driving Academy u Finsku ove godine i rally vožnje s našim domaćim vozačima u drugoj polovici ove godine samo je mali dio.

Značenje utrke za Hrvatsku

Hrvatska etapa WRC-a u protekle 3 godine donijela je Lijepoj Našoj brojne pozitivne učinke. Ovo globalno sportsko natjecanje jedinstveno je u našoj regiji i privlači gledatelje iz okolnih zemalja, ali i drugih država svijeta. Pridonosi promociji Hrvatske kao poželjne destinacije sportskog turizma, kao i razvoju auto-moto sporta. Prošlogodišnji Croatia Rally domaćem turizmu donio je više od 105 milijuna eura. Više od 310 tisuća gledatelja pratilo je brzinske ispite, a zabilježen je i povećan broj noćenja u županijama kroz koje je prolazila utrka.

Najam šatora za evente

Do početka utrke pratite novosti na našim društvenim mrežama i na službenim stranicama organizatora.