Krošnje drveća prošarane svim nijansama žute, narančaste, crvene i smeđe, šuškave šetnje, topli napitci i još toplije društvo… Jesenska vjenčanja dat će Vam najljepše fotografije, najtopliju atmosferu i predivne uspomene. Planirate li svoj veliki dan u ovom razdoblju, donosimo nekoliko ideja i savjeta za njegovo uređenje.

Ugođaj

Jesenska vjenčanja idealna su za ljubitelje ugodne, ležerne atmosfere i okupljanja. Zato su ravni dugački drveni stolovi, za koje može sjesti velik broj ljudi, savršen odabir. Iako su visoke vaze i stalci za cvijeće čest odabir mladenaca, preporučujemo niske stolne dekoracije kako bi vaši gosti mogli nesmetano komunicirati i družiti se. Uz to, iskoristite prostor koji okružuje paviljon. Kreirajte udobni kutak za druženje s toplim dekicama ili uz logorsku vatru gdje se vi i vaši gosti možete ugrijati i popiti piće.

Dekor

Kad je riječ o uređenju paviljona, rustikalni stil nameće se sam po sebi. Kombinirajte različite teksture i boje te unesite u interijer najljepše elemente iz prirode; grančice, lišće, zelenilo, sezonsko ili divlje poljsko cvijeće. Budući da je jesen vrijeme žetve i berbe, u dekor možete uklopiti i razne plodove, voće i povrće, poput bundeva, tikvica, jabuka, bobica i sl. Odlična je opcija i luksuzan, starinski look, koji ćete postići dodavanjem bakrenih ili zlatnih elemenata u kombinaciji s drvom. Birajte materijale poput pliša koji će stvoriti dojam topline i udobnosti. Pritom je ključan element osvjetljenje. Veliki lusteri ili lampice u nizu, kao i romantične svijeće na stolovima su must have.

Boje

Jesen donosi cijelu paletu boja koje možete iskoristiti u uređenju vjenčanog paviljona. Od klasične žute, narančaste, crvene i bordo preko metalnih nijansi bakra i zlata do neutralnih tonova. Želite li da vaš interijer izgleda odvažno i dramatično, uredite ga u crno-bijelim tonovima te ih obogatite zelenim aranžmanima u vazama ili visećim instalacijama. Zanimljivo će izgledati i kombinacija žute i plave.

Za koji se god stil uređenja odlučili, najvažnije je da ste na svoj veliki dan okruženi najdražim ljudima jer u tome je bit vjenčanja općenito, a osobito onih koja se održavaju ujesen.