Iza nas je još jedan predivan aktivan vikend! Highlight je definitivno bilo predstavljanje Altera Glampinga na 10. Međunarodnom sajmu turizma Place2go. Osim što su nas razveselile, reakcije posjetitelja pokazale su nam da je koncept Organic Altera itekako potreban i dugoočekivan u Lijepoj Našoj, ali i okolnim zemljama.

Gostovanje u Dobro jutro, Hrvatska

U petak ujutro naša direktorica Ivana Škrlec gostovala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Kao uvod u otvorenje sajma koji se održao od 24. do 26. ožujka u Areni Zagreb, uz organizatoricu sajma Damjanu Domanovac, govorila je o osmogodišnjoj suradnji u vidu opremanja sajma. Osim toga, predstavila je Altera Glamping kojim se Altera prvi put uključila na ovaj sajam kao izlagač. Damjana Domanovac pričala je i o programu, izlagačima i panelistima, a Sarah Kaurin podijelila je svoje doživljaje iz Alžira – zemlje partnera.

Panel Pjenušava budućnost Zagrebačke županije

Prvi dan sajma bio je ispunjen zanimljivim panelima, među kojima je bio i onaj o pjenušcima Zagrebačke županije u kontekstu turističke ponude. Panel je vodila Dijana Grgić, vlasnica i glavna urednica Vinum.in, a među panelisticama je bila i naša direktorica. Uz nju su govorile i Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, Petra Masnec, direktorica TZ Jastrebarsko, i Lucija Šember iz Vinarije Šember.

Zagrebačka županija ima bogatu ponudu pjenušavih vina, među kojima se ističu Korak, Kolarić, Jagunić i Šember, Voštinić-Klasnić, Kos i Puhelek. Penilistice su pričale kako ta vina približiti turistima i široj publici. Bila je riječ i o značenju evenata za turizam, odnosno eventima kao turističkom proizvodu. Direktorica Altere tu je priliku iskoristila za najavu podizanja održivog smještajnog kapaciteta u vidu glamping naselja.

„Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“, rekla je Ivana Alilović. Na ovogodišnjem sajmu TZ Zagrebačke županije predstavila se Bubble Barom. Sudionici sajma su imali priliku uživati u jagodama i pjenušcima domaćih vinara. „Nije slučajno da na početku svakog boljeg događanja dobijete pjenušac kojim ‘uranjate’ u jednu pozitivnu priču. Kada pijete pjenušac, jednostavno se želite dobro osjećati“, nadovezala se Ivana Škrlec.

Altera Glamping

Altera Glamping s organskim oblinama šatora i rustikalnim drvenim elementima prekrasan je dodatak svakom prirodnom okruženju. Iznimno nas veseli što su posjetitelji sajma imali priliku prvi put uživo vidjeti glamping kućicu iz naše ponude.

Dizajnirani i konstruirani kao luksuzni privremeni smještaj za ekološki osjetljiva okruženja, ovi genijalno jednostavni modularni drveni okviri i strukture šatora brzo se postavljaju i jednostavno premještaju ili uklanjaju ostavljajući za sobom samo trajan dojam kvalitete, udobnosti i pametnog dizajna. Modularni sustav dizajniran je za brzu ugradnju i jednostavno uklanjanje te je konstruiran od montažnih drvenih greda i stupova dizajniranih prema standardnim dimenzijama.

Svjesni smo da održivost nije naša budućnost, nego sadašnjost, a održivi eventi su potreba, ne trend, zato nam je ovaj program posebno važan. Vjerujemo da smo svi svjesni činjenice da je biti dio prirode najveći luksuz. Altera Glamping pruža upravo to – jedinstveno iskustvo prirode bez odricanja komfora. Više o Altera Glampingu i izlaganju na Place2go-u pročitajte ovdje!