Brz način života i čest boravak u zatvorenom prostoru naša su svakodnevica. Iako nam razvoj tehnologije donosi brojne prednosti, istodobno nas udaljava od naše srži. Znanstveno je dokazano da boravak u prirodi utječe pozitivno na naše mentalno i fizičko zdravlje. No i bez znanstvenih istraživanja sami smo svjesni koliko se bolje osjećamo kad se odmaknemo iz grada među zelenilo, u tišinu, gdje možemo odmoriti um, dušu i tijelo.

Ne čudi činjenica da sve više ljudi godišnji odmor provodi na kampiranju. Ne brinite se ako niste fan samostalnog postavljanja šatora, spavanja u vreći i ograničenog pristupa toaletu, struji i vodi. Glamping vam nudi sve to – i još mnogo više. Osim što osigurava uživanje u prirodi bez odricanja komfora luksuznog smještaja, povezat će vas s prirodom i pružiti vam odmor za sva osjetila.

Glamping kućice

Prednosti boravka u prirodi

Ako vas i dalje nismo uvjerili da je kampiranje uz dodir luksuza stvoreno za vas, donosimo još nekoliko fun factova o vezi prirode i zdravlja.

  1. Osim što ćete vremenom provedenim na livadi, u šumi ili vrtu podignuti trenutno raspoloženje, povećat ćete općenito zadovoljstvo životom.
  2. Pustite li vaše tijelo da spava i ustaje s prirodnim svjetlom, popravit ćete bioritam i osjećat ćete se usklađenije sa svojim tijelom.
  3. Boravkom na suncu upit ćete dodatnu i tako potrebnu dozu vitamina D. On ne samo da popravlja raspoloženje nego i jača imunitet te smanjuje šanse za dijabetes i visok krvni tlak.
  4. Samo promatranje, a pogotovo interakcija sa životinjama u njihovu prirodnom okruženju opustit će vas te povećati osjećaj osobnog zadovoljstva i povezanosti s prirodom.
  5. Bilo da ste sami, u paru ili grupi, odmakom od svakodnevice u prirodno okruženje oslobodit ćete se stresa i napuniti energijom.

Glamping kućice

Altera Glamping omogućava vam upravo to – jedinstveno iskustvo prirode uz dašak luksuza. Pišite nam u komentare jesmo li vas uvjerili! Sve potrebne informacije o našoj najnovijoj Organic Altera ponudi pronađite na linku ili nas kontaktirajte. Tu smo za vas.