Naša direktorica Ivana Škrlec osvojila je nagradu Women in Adria za Perspektivnu poduzetnicu 2022. godineDodjela se održala sinoć, 3. studenog, u zagrebačkom Hotelu Aristos. Uz nju su nagrađene i Ivana Bojčić, vlasnica tvrtke BoLingo (Mikro poduzetnica godine), i Petra Čikara Mikić, vlasnica obrta Čikara (Nasljednica godine), kojima ovim putem čestitamo.

Promocija ženskog poduzetništva

Dodjelu je otvorila Ivana Matić, osnivačica Women in Adria. Naglasila je važnost nagrada u kontekstu promocije ženskog poduzetništva: „Ovim nagradama želimo istaknuti utjecaj ženskog poduzetništva na gospodarski i demografski rast te važnost podrške poduzetnicama početnicama s malom djecom.” Okupljenima se obratio i predsjednik žirija Ognjen Bagatin. Objasnio je što je presudilo u odabiru dobitnica: „Ove pobjednice imale su viziju, hrabrost i upornost i zato i jesu pobjednice. Svaki lider zna da ako nema svrhu, nitko ga neće pratiti na putu prema uspjehu.”

Rodna ravnopravnost

Putem videopoziva javio se i zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Matić koji je istaknuo ulogu ove nagrade u borbi za rodnu ravnopravnost. Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavaš također je uputila nekoliko motivacijskih riječi: „Imate se pravo boriti za ono što želite u svom biznisu. I ne zaboravite da ako vas ne vide, neće znati da ste uspješne i da im možete biti primjer.“

Priznanje za cijeli tim Altere

„Željela bih zahvaliti na nominaciji za Nagradu najboljim poduzetnicama jer nije lako istaknuti se među tolikim jakim, uspješnim ženama, a onda i osvojiti nagradu. Hvala od srca!” rekla je Ivana i dodala: „Zahvaljujem ovom prilikom svojim suradnicima, koji su uz mene na ovom putu koji nije uvijek lagan. Ali trud se isplatio i danas smo vodeća tvrtka u iznajmljivanju paviljona i opreme za vjenčanja i evente.” Nagradu je posvetila svojoj kćeri, koja joj je najveća motivacija.

Iznimno smo ponosni što je prepoznat i nagrađen dugogodišnji trud i rad cijelog tima Altere na čelu s našom direktoricom.